Øjensygdomme

Vi tilbyder en række behandlinger og operationer bl.a. linseoperationer for alderssyn, grå stær, grøn stær, efterstær, øjenlåg og tårevejslidelser.

Du kan bestille tid til konsultation som patient i det offentlige eller som privatpatient, hvor du selv eller privat sygeforsikring betaler for konsultation og behandling.

Læs mere om mulighederne for private konsultationer her.

Du kan her læse mere om øjensygdomme og få gode råd.

Grå stær

Hvis din linse i øjet er uklar og du har har symptomer som tågesyn, blænding og tiltagende nærsynethed, så lider du sandsynligvis af katarakt, også kendt som grå stær.

Grøn stær

Grøn stær er den populære betegnelse for Glaukom, som er en kronisk lidelse der påvirker synsnerven. Grøn stær kan give et formindsket synsfelt og påvirke synets evne til at stille skarpt.

Efterstær

Efterstær kan opstå efter en grå stær operation hvor en kunstig linse er blevet indsat i øjet. Den tynde kapsel som indeholder den kunstige linse kan blive uklar.

Irriterede øjne & tåreflåd

Ofte klager patienter med tårevejslidelser våde øjne, tåreflod og synssløring. Der kan også opleves diffus irritation i øjet, der opleves som grus eller sand i øjet, kløe og fremmedlegemefornemmelse.

Linseoperationer for alderssyn

Med tiden bliver øjets linse mindre fleksibel og dermed bliver det sværere for linsen at tilpasse sig forskellige afstande. 

Øjenlågslidelser

Lider du af tunge øjenlåg, indadvendte eller udadvendte øjenlåg eller er der hudforandringer ? Disse ikke-kosmetiske operationer er smertefri og kan gøres ambulant og med lokalbedøvelse.

Private behandlinger

For en ikke-akut undersøgelse ved øjenlægen, er der ofte lang ventetid, og der kan også være lang ventetid på operationer. Vi tilbyder derfor private behandlinger til dem vil hurtigere til.

Floaters / glaslegemeuklarheder

Glaslegemets sammensætning ændrer sig gennem livet, og det kan føre til, at der på et tidspunkt opstår en pludselig ændring - det der kaldes glaslegemesammenfald.

Nethindesygdomme

Nethindesygdome kan f.eks være diabetisk nethindesygdomme eller AMD (Aldersbetinget Macula Degeneration). Øjenlægen kan foretage prøver der kan konstatere disse sygdomme. 

Børn og øjne

Hvis du har mistanke om problemer med synet, eller er der noget, du synes er underligt ved dit barns øjne, er det ofte bedst at tale med din egen læge om bekymringen.